Boeken

Een vrouw van staal

Vrouw van Staal
Corine Nijenhuis ontdekte dat haar woonschip, een voormalig binnenvaartschip uit 1901, een opvallende bestaansgeschiedenis heeft. In Een vrouw van staal vertelt zij over 100 jaar Nederlandse geschiedenis, gezien door de ogen van vijf generaties schippers. Meer lezen? Klik hier.

ORA ET LABORA – van stoomboot tot woonboot

Ora et LaboraOra et Labora
Over oudste en meest bekende woonboot van Utrecht is een boek verschenen, geschreven door Museumwerfmedewerker Cisca de Ruiter met als titel: “Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot”. Het boek over de Ora et Labora is een gevolg van dit onderzoeksproject. Cisca verdiepte zich in de achtergrond en onderzocht de persoonlijke geschiedenissen van tal van oude Utrechtse woonschepen.

Bestelinformatie
Titel: Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot
Auteur en vormgever: Cisca de Ruiter
Uitgever: Atelier De Witte Waterlelie
ISBN / EAN: 978-90-821785-0-0
Formaat: A4, 82 pagina’s full colour
Prijs: € 17,50.
Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot kan besteld worden door overmaking op bankrekening NL96 ASNB 0709 0038 62 t.n.v. F. de Ruiter, Utrecht. Vergeet daarbij niet uw naam, post- en emailadres te vermelden. Voor meer informatie: www.dewittewaterlelie.nl.

Gek Verklaard

gek verklaard2Gek Verklaard
Over de verhuizing van een ruime eengezinswoning naar een zeilboot hield Ger Wouters een weblog bij. Deze blogs zijn nu gebundeld tot een boek: Gek verklaard! Van woonhuis naar woonzeilboot.

Uitgeverij: de Schrijfindruk
ISBN: 9789491924002
€ 12,95. (www.gekverklaard.nl)